Gold

Gold
Buy at up to 20% discount from Amazon

Pages

Filistinliler Kudüs'teki kilit Arap desteğinden yoksundurlar

Bay Trump, Kudüs'le ilgili önemli kararı aldı:



Bay Trump Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak görmüş ve ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e kaydırma sürecine başlamayı emretmiştir.

Haber raporlarına göre, 1 Aralık'ta ABD Başkanları tarafından her 6 ayda bir imzalanan vazgeçme feragatnamesi Bay Trump tarafından imzalanmadı.

Ücretsiz Bitcoins ister misiniz, buraya tıklayın.
Her saat 200 $ kazanın

Arap ülkelerinin Tepkileri:





ABD Başkanı'nın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etmesinin ardından ilk 24 saatte Ürdün Kralı Abdullah ve Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'nin tanınmasına karşı şiddetle çıktı.

BM Güvenlik Konseyi üyeleri, Cuma günü İngiltere ve çoğu Avrupa Birliği üyesi bir toplantıda ABD kararını kınadılar.

22 Arap devletinin cumhurbaşkanı Kahire'de toplanan 22 ülkeden dışişleri bakanları , ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti "tehlikeli ve kabul edilemez" ve İsrail-Filistin çatışmasına "siyasi bir çözüm üzerinde açık bir saldırı" olarak tanıma kararı aldı.

Trump'ın İsrail yanlısı eylemini kınayan harekete geçti, az sayıda Arap ülkesi buna karşı aktif bir şekilde karşı çıktı. Birçok Arap ve Körfez ülkesine (GCC), Filistin artık ilk Arap meselesidir. Kalkınma ve özgürlükle ilgileniyorlar ve ABD'yi askeri açıdan karşı koymak ya da ABD'yi antagonize etmek istemiyorlar. 

Suudi Arabistan Girişimi:



Bay Trump açıklama yapmadan önce, İsraillilerle Filistin arasındaki barış inisiyatifi için bir Suudi önerisi , Doğu Kudüs'ün yerine Filistin'in gelecekteki başkenti olan Abu Dis köyünü, yaygın öfkeyi karıştırarak öne sürdü.

İsrail kaynaklarına göre, Filistin Devlet Başkanı Mahmoud   Abbas, geçen hafta bir toplantı için Riyad'a çağrıldıktan sonra , Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman tarafından bir ültimatom verildi . Bin Salman ,ABD'nin talimatıyla Abbas'a Donald Trump'ın İsrail-Filistin barış anlaşmasını geri almak ya da istifa etmek zorunda kaldığını söyledi.
 

 Arap ve Müslümanların Cevapları:

Dünya üzerindeki Arap ve Müslümanlar için Kudüs duygusal bir meseledir.ABD ve İsrail'e karşı dünya çapında spontane bir protesto yapıldı , ancak beklendiği kadar güçlü değil.

 
Arap rejimleri ciddi değildir ve açıklamalar yalnızca kamu tüketimine yöneliktir, çünkü insanlar dünya çapında gösterildiği gibi açıkça öfkelendiriliyor. Bu konuda Arap Birliği'nden çok az şey beklense de, sokaktaki protesto ve şiddetle ve aşırılık yanlısı örgütlerden sürpriz saldırılarla uğraşmaya hazır olmalılar.

Filistinliler:

Filistinliler Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti yapmak istiyorlar. Dolayısıyla, diğer Arap uluslarının geri çevirmeleri olsun veya olmasın, bunu reddedecek herhangi bir hamele karşı direnilecek. 

Filistin'deki durum bir ateşte yanacak kadar yanıcı. İsrail'e karşı büyük çapta bir Filistinli terörist saldırı her zaman kartlarda ve çok sayıda can kaybına neden olan öfkeli bir mafyayla karşılaşan İsrail güvenlik güçleri için büyük bir salgın tetiklemekten çıkarılamıyor.